Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@23:34:19 GMT

پنج آزمون تکنولوژی؛ تبلت بهتر است یا لپ‌تاپ؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۶۶۵۴۸

پنج آزمون تکنولوژی؛ تبلت بهتر است یا لپ‌تاپ؟

فرارو- مقایسه تبلت با لپ‌تاپ از نظر فنی چیزی شبیه سرگردانی در انتخاب دو وعده غذایی «ناهار» و «شام» است. این دو تا، به هیچ‌وجه شبیه هم نیستند. شما با یک لپ‌تاپ آزادی عمل بیشتری دارید. همین‌طور حق انتخاب‌های بزرگ‌تر. «رایانه‌های لوحی» با اینکه اسم کاملا مزخرفی است، اما به ما کمک می‌کند تعریف ساده‌تری از یک تبلت داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید در نگاه اول ترسناک به‌نظر بیایند، اما آن‌ها می‌توانند بیشتر انتظاراتی قبلا از لپ‌تاپ داشته‌ایم را برآورده کنند. گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم، وب‌گردی، نوشتن و ارسال ایمیل کمترین انتظار ما از تبلت هستند. به این فهرست ادیت عکس، ساخت موسیقی و طراحی را هم اضافه کنید. برنامه‌نویس‌های خوش ذوق حتی توانسته‌اند چند‌تایی نرم‌افزار عالی برای نقشه‌کشی و طراحی صنعتی تولید کنند. حتی اگر تمام این‌ها را کنار بگذاریم، با نگاهی به بازار و مروز قیمت لپ‌تاپ‌ها که این روز‌ها بیشتر از همیشه عجیب و غریب شده‌اند، می‌توان ادعا کرد عمر لپ‌تاپ به‌معنای واقعی کلمه به پایان رسیده است.

تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدام یک عمر باتری بیشتری دارد؟

به گزارش فرارو، وقتی در مورد یک وسیله قابل حمل صحبت می‌کنیم، عمر و دوام باتری اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. اصلا خوشایند نیست که شما این همه برای خرید گجت هزینه کنید، اما مجبور باشید هر دو سه ساعت یکبار آن را به پریز برق متصل کنید. در مورد لپ‌تاپ‌ها ما به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده‌ایم، ولی همچنان در بهترین حالت عمر باتری آن‌ها تنها حدود چهار ساعت است. کاملا طبیعی به‌نظر می‌رسد، چون بالاخره وسیله‌ای با این ابعاد برای تامین انرژی مورد نیاز خود باید زحمت زیادی بکشد.

پردازنده، حافظه‌موقت، هارددیسک، مادربرد، کارت گرافیک، منبع تغذیه، نمایشگر و گیرنده wifi یا بلوتوث همگی اشتهای زیادی دارند و خیلی زود ظرفیت باتری را تخلیه می‌کنند. عمر باتری در لپ‌تاپ‌های معمولی و نه‌چندان گرانقیمت ممکن است به حدود دو تا سه ساعت محدود شود. پس شما ناچار هستید آدابتور شارژ را مدام با خودتان این طرف و آن طرف ببرید و تا حد امکان به برق مستقیم شهری متکی باشید. ممکن است مشکلی با این کار نداشته باشید، اما ما راه‌حل ساده‌تری سراغ داریم. قطعات داخلی یک تبلت در مقایسه با لپ‌تاپ اندازه کوچکتری دارند و در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کنند. به همین دلیل ساده یک تبلت پس از هر بار شارژ کامل حدود ۹ تا ۱۰ ساعت دوام می‌آورد. این موضوع آن قدر ایده‌آل است که می‌توانیم به عنوان نخستین برتری مهم تبلت‌ها در نبرد با لپ‌تاپ از آن یاد کنیم.

تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدامیک سبک‌تر است؟

لپ‌تا‌پ‌های معمولی با صفحه نمایش ۱۵ اینچ، به‌طور معمول حدود ۲.۸ کیلوگرم وزن دارند. اگر با صفحه‌نمایش بزرگتر روبرو باشیم باید انتظار وزن بیشتری را داشت و برای لپ‌تاپ‌های ۱۳ اینچی وزن حدود دو کیلوگرم طبیعی به‌نظر می‌رسد. هر بار که با لپ‌تاپی روبرو شویم که کمی سبک‌تر از میزان استاندارد‌ها باشد از صمیم قلب خوش حال می‌شویم و با حرارت درباره‌اش حرف می‌زنیم. مثلا مردم اولترابوک‌های ۱۵ اینچی ۱.۷ کیلوگرمی را واقعا تحویل می‌گیرند. حالا خودتان را در یک ظهر گرم تابستانی تصور کنید، آن هم در حالی که یک کوله لپ‌تاپ بزرگ به‌دوش دارید. خود لپ‌تاپ ۱.۷ کیلوگرم است، شارژر، ماوس و بقیه متعلقات را هم به‌زور داخل کوله جا داده‌اید. پس از این تصویرسازی طاقت‌فرسا، کوله را زمین بگذارید و به وزن حداکثر ۸۰۰ گرم یک تبلت فکر کنید.

آی‌پد نسل جدید، میزان پردازنده M1 به‌کار رفته روی مک‌بوک‌ اپل است و اندازه آنها توانایی پردازش دارد

تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدامیک سرگرم کننده‌تر است؟

شما برای سرگرمی فیلم می‌بینید، موسیقی گوشی می‌دهید، وب‌گردی می‌کنید و به انجام بازی‌های ویدئویی می‌پردازید. باورکردنی نیست، اما تجربه بار‌ها و بار‌ها نشان داده، انجام همه این کار‌ها با تبلت لذت بیشتری دارد. حمل و نقل یک لپ‌تاپ بزرگ دو کیلوگرمی برای تماشای فیلم یا گوش‌دادن به موسیقی چندان عاقلانه به‌نظر نمی‌رسد. برای وبگردی هم تبلت گزینه سریع‌تر و مطمئن‌تری است. این برتری همچنین در اجرای بازی‌ها وجود دارد. لپ‌تاپ‌های دسته اقتصادی توانایی محدودی در اجرای بازی‌های با گرافیک بالا دارند و تنها اگر بیش از ۳۰ میلیون تومان پول پرداخت کنید، توانایی خرید یک لپ‌تاپ ساخته شده برای اجرای بازی‌های ویدئویی را خواهید داشت، اما همین الان می‌توانیم برای شما فهرستی بلندبالا از بازی‌های اعتیادآور و باشکوه تهیه کنیم که مخصوص اجرا روی تبلت عرضه شده‌اند. چند بازی مشهور با قابلیت مولتی‌پلیر هم بین آنها به‌چشم می‌خورد.

تبلت یا لپ‌تاپ؛ فضای ذخیره سازی کدامیک بیشتر است؟

تبلت‌ها از همان ابتدا به‌راحتی آب خوردن، پیرمرد‌ها را شکست می‌دهند. می‌توانید این آزمون را «اعاده حییثیت» لپ‌تاپ‌ها حساب کنیم. ارزان‌ترین لپ‌تاپ‌های موجود در بازار حداقل ۱۶۰ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی دارند. می‌توان لپ‌تاپ‌هایی با ظرفیت هارد ۵۰۰ گیگابایت هم پیدا کرد و حتی سراغ لپ‌تاپ با فضای ذخیره‌سازی یک ترابایت رفت. قیمت لپ‌تاپ‌های هیبریدی زیاد است، چون از حافظه‌های SSD استفاه می‌کنند، اما همین نوآوری کمک می‌کند سرعت بالا آمدن ویندوز و اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها در لپ‌تاپ به‌شکل چشمگیری افزایش پیدا کند. میزان فضای ذخیره‌سازی در تبلت از ۱۶ گیگابایت آغاز می‌شود و در حالت اقتصادی به ۳۲ و ۶۴ گیگابایت می‌رسد. تبلت‌های معمولی به فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت مجهز هستند و نمونه‌های جدید و گرانقیمت مثل آی‌پد‌های اپل، توانسته‌اند فضای ذخیره‌سازی تا یک ترابایت را در طبق اخلاص قرار دهند. در بیشتر انواع تبلت همچنین امکان اضافه‌کردن ظرفیت با کمک حافظه‌های میکرو SD یا حافظه‌های USB وجود دارد.

تبلت یا لپ‌تاپ؛ خرید کدامیک به‌صرفه است؟

ارزش تبلت گرانقیمت سرفیس پرو هشت، با حافظه یک ترابایت در بازار ایران به ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان می‌رسد. خریداران این دستگاه یک لپ‌تاپ کامل در اختیار خواهند داشت که تنها ۹۰۰ گرم وزن دارد. مغز متفکر این لپ‌تاپ یک Core i7 نسل ۱۱ است و کنارش ۱۶ گیگابایت حافظه‌موقت به‌چشم می‌خورد. نمایشگر ۱۳ اینچی تمام HD لمسی، ضخامت ۹ میلیمتری، درگاه‌های ارتباطی متعدد، ویندوز ۱۱، قابلیت شارژدهی تا ۱۵ ساعت به‌طور عادی چیز‌های هستند که از یک لپ‌تاپ انتظار داریم. پس اگر کسی گفت تبلت‌ها قادر نیستند اندازه یک لپ‌تاپ کارآیی داشته باشند، سرفیس پرو هشت را جلویش بگذارید. اگر محتاج ویندوز نباشید، احتمالا کارتان با یک آی‌پد راه خواهد افتاد. چیزی مثل آی‌پد پرو ۱۳ اینچی مدل ۲۰۲۱ که از نسل پنجم موبایل پشتیبانی می‌کند.

قیمت این آی‌پد با حافظه ۱۲۸ گیگابایت به حدود ۴۴ میلیون تومان می‌رسد و روی آن پردازنده M1 استفاده شده که در مک‌بوک‌های اپل کار گذاشته‌اند. باتری iPad تقریبا ۱۰ ساعت دوام می‌آورد. برای کار‌های ساده مثل وب‌گردی یا تماشای فیلم و حتی شرکت در جلسات و کلاس‌های آنلاین، می‌توان تبلت‌هایی با قیمت چهار تا شش میلیون تومان را پیشنهاد داد و اگر فکر می‌کنید باید حساسیت بیشتری به‌خرج داد، گلکسی تب S7 مدل لایت با قیمت حدود ۱۴ میلیون را پیشنهاد می‌دهیم. این در حالی است که لپ‌تاپ‌های حاضر در بازه قیمت پنج تا ۱۴ میلیون عموما از نظر فنی توانایی‌هایی در حد و اندازه یک ماشین‌حساب ساده دارند و حتی شاید نتوانند از عهده اجرای ویدئو‌های تمام HD بربیایند. برای خرید یک لپ‌تاپ قابل‌اعتماد، در حال حاضر ناچارید حداقل ۲۵ میلیون هزینه بپردازید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: خرید تبلت خرید لپ تاپ فضای ذخیره سازی تبلت یا لپ تاپ میلیون تومان لپ تاپ یک لپ تاپ لپ تاپ لپ تاپ ها تبلت ها یک تبلت بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۶۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!

به گزارش خبرنگار مهر، ورود سیستم کمک داور ویدئویی (VAR) به فوتبال ایران به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده است و وارد نشدن این سیستم به فوتبال ایران در حالی اکثر لیگ‌های دنیا حتی در سطوح دسته اول و دوم هم از این تکنولوژی استفاده می‌کنند به سوال بزرگی برای طرفداران فوتبال تبدیل شده است.

مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در یک کنفرانس خبری در خصوص ورود VAR به فوتبال ایران گفته است: جلسه‌ای در سازمان برنامه و بودجه کل کشور داشتیم و خدمت وزیر ورزش و جوانان، مسئول تجهیز اماکن ورزشی و خزانه‌دار کل کشور بودیم تا تشریفات ورود VAR را انجام دهیم. در ۱۰، ۱۵ جلسه مربوط به VAR شرکت کردم و امیدوارم بتوانیم از کشور چین سیستم‌های مربوط به کمک داور ویدئویی را خریداری کنیم. این شرکت چینی در میان شرکت‌های مورد تأیید فیفاست. رئیس فدراسیون فوتبال عنوان کرد: بعضی شرکت‌ها با ما همکاری نمی‌کنند و ما با برخی شرکت‌هایی که متعلق به کشورهای متخاصم هستند، همکاری نمی‌کنیم.

شرکت‌های زیادی در سراسر جهان تلاش کرده‌اند با ورود به این حوزه بتوانند سهمی در تجارت این تکنولوژی در فوتبال روز دنیا داشته باشند و فیفا هم مرجع تأیید این سیستم‌ها است. در حال حاضر طبق اعلام فیفا ۱۶ سیستم تأیید شده برای فناوری VAR در سراسر دنیا وجود دارد که از میان آنها تنها شرکت چینی با نام «Rigour Tech VAR» مورد تأیید فیفا قرار گرفته است. شرکت «RISE AB» هم که شرکتی سوئدی است مسئولیت انجام تست‌ها و ارائه تاییدیه را دارد.

فیفا در خصوص فناوری تشخیص آفساید هم سیستم‌های شرکت‌های معتبر را معرفی کرده است که علاوه بر این شرکت چینی، شرکت‌هایی از جمهوری چک، بلژیک، آلمان و فرانسه هم در میان شرکت‌های تأیید شده قرار دارند.

به این ترتیب اگر شرکت مدنظر فدراسیون فوتبال همان شرکت Rigour باشد باید نکاتی را در خصوص آن مطرح کرد:

این شرکت چینی در زمینه محصولات مربوط به فوتبال روی دو تکنولوژی سرمایه گذاری کرده است. طبق اعلام سایت این شرکت، یکی از این محصولات تکنولوژی «چشم عقاب» است که از سیستم بریتانیایی «چشم شاهین» الگوبرداری کرده است و برای تشخیص محل برخورد توپ و عبور توپ از خط دروازه کاربرد دارد. اما مهم‌ترین نکته این است که تمرکز این شرکت بیش از هر چیز روی رشته‌های تنیس و بیلیارد است و تجربه‌ای در حوزه فوتبال ندارد.

این شرکت مدعی شده است که با فدراسیون فوتبال روسیه قرارداد همکاری امضا کرده است. اما نکته قابل توجه این است که فوتبال روسیه پیش از این از تکنولوژی «چشم شاهین» استفاده می‌کرد اما پس از آنکه تحت تحریم‌های بین المللی قرار گرفت شرکت ارائه دهنده این تکنولوژی روسیه را ترک کرد و سال گذشته فدراسیون فوتبال روسیه تصمیم گرفت از تکنولوژی «چشم عقاب» چینی استفاده کند. اما این سیستم همچنان در فوتبال روسیه فعال نشده است و در صورتی که تاییدیه های فیفا را به دست بیاورد از فصل آینده به کار گرفته خواهد شد.

شرکت ریگور در صفحه درباره ما در سایت خود اعلام نموده است که این شرکت در سال ۲۰۱۱ با سرمایه شرکت Zhongguancun Capital چین (گروه ZGC ) مالک پارک علم و فناوری park-Z چین تأسیس شده است. این پارک علم و فناوری با مشارکت و سرمایه گذاری ایالات متحده آمریکا راه اندازی شده است و مرکز مشارکت‌های فناوری اطلاعات چین و آمریکا و دارای مشارکت در برنامه‌های الکترونیکی، فضایی و نظامی می‌باشد گروه Zhongguancun ( به اختصار ZGC ) چین دارای فعالیت‌های گسترده و دفتر در رژیم صهیونیستی نیز می‌باشد. به این ترتیب باید پرسید آیا این شرکت چینی از منظر فدراسیون فوتبال، شرکت متخاصم در نظر گرفته می‌شود؟

کشورهایی مانند آلمان، بلژیک و ژاپن کشورهایی هستند که تکنولوژی VAR را در اختیار دارند و شرکت‌هایی که در این کشورها این تکنولوژی را ارائه می‌دهند تجربه و بازدهی بهتری نسبت به این شرکت چینی داشته‌اند و به نوعی آزمون خود را پس داده‌اند.

دلیلی که فدراسیون فوتبال تلاش می‌کند مذاکرات در خصوص VAR را به صورت محرمانه انجام دهد و اطلاعات دقیقی را در این زمینه منتشر نکند مشخص نیست. با این حال به نظر می رسد برای رفع هر ابهامی در مورد مالکیت این شرکت شفاف سازی و اطلاع رسانی دقیقی از سوی فدراسیون انجام شود.

با وجودی که بسیاری از لیگ‌های دنیا از تکنولوژی‌هایی استفاده می‌کنند که آزمون خود را پس داده‌اند و عملکرد مثبتی داشته‌اند اگر فدراسیون فوتبال بخواهد این سیستم را از شرکتی کم تجربه تهیه کند و در نهایت هم به موفقیت نرسد چه کسی پاسخگوی هزینه‌های صورت گرفته و شکست این اتفاق نوپا در فوتبال ایران خواهد بود؟

ورود این سیستم به ایران بیش از هر چیز به فوتبال کشور کمک می‌کند و علاوه بر توسعه ذهنی بازیکنان، می‌تواند به کاهش اشتباهات، تنش‌ها و درگیری‌ها کمک کند و حق جامعه فوتبال است که نسبت به کیفیت و شرایط ورود این سیستم به داخل کشور مطلع باشند و فدراسیون فوتبال هم باید بهترین شرکت را انتخاب کند تا بعدا از کرده خود پشیمان نشود.

کد خبر 6097010

دیگر خبرها

  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!
  • لپ‌تاپ Infinix GT Book چه مشخصاتی دارد؟
  • چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای جلوگیری از قاچاق چوب + فیلم
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • گوشی Moto G85 5G به زودی عرضه می‌شود
  • شیائومی پوکو F۵ + مشخصات، دوربین، قیمت و بررسی گوشی Xiaomi Poco F۵
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین